A avut loc Conferința Internațională „Biserica și tinerii”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Rector al Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova, astăzi, 14 decembrie 2016, în incinta instituției, a avut loc Conferința Internațională cu tematica: „Biserica și tinerii”.

Evenimentul a debutat în capela studențească cu săvârșirea acatistului Sfântului Duh, în prezența studenților instituției, după care a urmat conferința.

La inaugurarea evenimentului, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a transmis mesajul de salut şi binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Vladimir, către conferențiarii din România şi cei din R. Moldova.

Programul conferinței a fost moderat de către Prot. Andrei Oistric, Decan al Facultății, iar comunicările în plen au început cu discursul părintelui Prot. Prof. Dr. Vetcislav Cazacu, Prorector al Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova, Președintele Centrului de misiune „Cuviosul Anatolie Tihai”, cu tematica: „Tinerii credincioși – luptători pentru Mântuire”.

Pr. Prof. Dr. Vasile Nechita, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sf. Ap. Andrei” a Universității „Ovidius” din Constanța, a expus la rândul său tema: „Sfântul Vasile cel Mare și misiunea tinerilor în lumea de azi”. Manifestarea a continuat cu discursul „Educația tinerilor după Sfântul Ioan Gură de Aur”, susținut de Lect. Univ. Dr. Bogdan-Constantin Nicolau, președintele Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Prezent la manifestare, Prot. Drd. Corneliu Dobrogeanu, președinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Ministerul Apărării, a vorbit despre: „Slujirea preotului militar”.

În cea de-a doua parte a Conferinței, Cercetătorul Dr. Romeo Cemârtan, de la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a Moldovei, a prezentat un discurs la tema:  „Semnificația pelerinajului contemporan”. Prot. Drd. Iulian Rață, lector în cadrul Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova, președinte al Sectorului Sinodal pentru Activitate Misionară,  a evidențiat tematica „Ortodoxia Tinerilor”.

La rândul său Prot. Drd. Octavian Solomon, lector în cadrul Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova, președinte al Departamentului Antisectar și Antischismatic al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, a rostit discursul „Tinerii în fața ideologiilor sectare”.

A urmat o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu privire la tematica discutată în cadrul conferinţei.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *