A fost sfințit primul nivel al bisericii „Sfinții Trei Ierarhi” din s. Costești, r. Ialoveni

IMG_0068

Ziua pomenirii Sfântului Mare Mucenic Teodor Stratilat a fost una de o deosebită bucurie pentru enoriașii bisericii în construcție cu hramul în cinstea Sfinților Trei Ierarhi din s. Costești, r. Ialoveni, unde după finisarea lucrărilor de construcţie la primul nivel al bisericii a fost săvârşită sfinţirea sfântului lăcaş.

Cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, serviciul divin a fost oficiat de către Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, căruia i-au coliturghisit Protopopul circumscripției Ialoveni, Prot. mitr. Anatolie Stefanov, parohul bisericii, Prot. Grigore Mereacre, precum și un număr impunător de slujitori și credincioși veniți să împărtășească împreună bucuria acestui eveniment marcant.

La eveniment a participat Dl Anatolie Dimitriu, președintele raionului Ialoveni, împreună cu câțiva reprezentați ai autorităților publice locale.

Slujba a început cu sfinţirea prestolului, după care a fost oficiată Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, în timpul căreia parohul bisericii, Prot. Grigore Mereacre a fost decorat de către Preasfințitul Ioan cu dreptul de a purta Crucea cu pietre scumpe pentru truda depusă spre înălţarea sfântului lăcaş, iar mai mulți ctitori au fost menționați cu diplome mitropolitane.

După săvârșirea Sfintei Liturghii a urmat un Tedeum de mulţumire, iar mai apoi Vlădica Ioan a felicitat credincioşii din Costești cu ocazia acestui eveniment de referinţă din istoria localităţii – sfințirea primului nivel la cea de-a treia biserică din această localitate, exprimându-şi speranţa ca de acum înainte, lucrările de edificare a sfântului locaș vor decurge și cu mai mult spor cu Ajutorul Domnului și a oamenilor de bună credință. Totodată, Preasfinția Sa a trasmis mesajul părintesc de binecuvîntare și felicitare al Întîistătătorului.

Nu în ultimul rând, Episcopul Vicar a mulţumit ctitorilor pentru frumoasele gesturi care le-au făcut, contribuind conform posibilităţilor la buna desfășurare a lucrărilor de construcție, făcând astfel un lucru bineplăcut oamenilor şi lui Dumnezeu.

La rândul său, părintele paroh a mulțumit Preasfințitului Ioan pentru bunăvoința de a sluji în această zi, în mijlocul creștinilor din Costești, dar și pentru susținerea, și îndemnul părintesc al Preasfinției Sale în toate lucrările cele ziditoare de suflet.

La final, părintele-paroh Grigore, a mulțumit ctitorilor și binefăcătorilor pentru aportul fiecăruia la construcția bisericii și a invitat pe toți cei prezenți la o agapă frățească.

Sursa: www.mitropolia.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *