Aleasă bucurie duhovnicească în parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din satul Țepilova, raionul Soroca

Sâmbătă, 23 octombrie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a întreprins vizită arhipastorală în parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din satul Țepilova, raionul Soroca, însoțit fiind de către părintele protopop Nicolae CRAVEȚ.

În dimineața zilei, Episcopul IOAN a fost întâmpinat în curtea bisericii de către părintele paroh Veaceslav ASAULA împreună cu familia și enoriașii, dar și de către Dna primar a comunei, Valentina CEBAN.

După rânduiala de sfințire a bisericii, PS IOAN oficiat Sfânta Liturghie, în cadrul căreia părintele Veaceslav ASAULA a fost decorat cu dreptul de a purta Crucea cu pietre scumpe, iar clericul parohiei, părintele Petru CIOBANU a fost gratificat cu dreptul de a sluji Sfânta Liturghie cu ușile împărătești deschise până la Heruvic.

După înconjurul locașului sfânt, Episcopul de Soroca sfințit o troiță, instalată în curtea bisericii, apoi, a adresat cuvânt de felicitare și învățătură tuturor celor prezenți.

Doamna primar Valentina CEBAN a primit diploma Întâistătătorului, pentru suportul material acordat parohiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *