Biserica “Sf. Ierarh Nicolae” din s. Olișcani, r. Șoldănești – sfințită după ample lucrări de reparație

img_6437

După ample lucrări de reparație, biserica cu hramul “Sf. Ierarh Nicolae” din s. Olișcani, r. Șoldănești, a găzduit o fastuoasă slujbă praznicală.

Serviciul divin a fost oficiat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, de către Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan și de un numeros sobor preoțesc din circumscripție, în timpul căruia a fost sfințit Prestolul sfântului locaș.

La Vohodul mic, cu binecuvântarea Mitropolitului, Episcopul Vicar a decorat doi slujitori din cadrul Protopopiatului Șoldănești, în semn de recunoștință și pentru eforturile depuse întru propășirea Bisericii Ortodoxe din Moldova:

Prot. mitr. Adrian Babin, parohul bisericii “Sf. Ierarh Nicolae” din s. Olișcani, r. Șoldănești – Dreptul de a săvârși Sfânta Liturghie cu Ușile Împărătești deschide până la Heruvic.

Prot. Igor Bahnă, parohul bisericii Schimbarea la Față din s. Cobâlea, r. Șoldănești – Cruce cu pietre scumpe.

Primind binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Preasfințitul Episcop Ioan, a hirotonit pe teologul Sergiu Buga, absolvent al Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova, în treapta de diacon.

În continuare, soborul preoțesc și numeroșii credincioși au înconjurat biserica, citindu-se din înțelepciunea Evangheliei, după care a fost săvârșit un Tedeum de mulțumire și laudă lui Dumnezeu.

Mai apoi, Vlădica Ioan a vorbit enoriașilor, felicitându-i cu ocazia încheierii muncii binecuvântate de reparare a bisericii, îndemnându-i și în continuare cu același elan și bunăvoință să îndeplinească toată fapta cea bună și de folos sufletului.

La rândul său, părintele-paroh, a mulțumit Preasfinției Sale pentru deosebita cinste pe care a făcut-o creștinilor din Olișcani venind, să împartă cu ei bucuria sărbătorii.

Spre final, PS Ioan a împărțit credincioșilor iconițe cu chipul Sf. Ierarh Gavriil (Bănulescu-Bodoni), de la mănăstirea Căpriana și a Sfintei Fericite Agafia, de la mănăstirea Cușelăuca, canonizați recent de către Biserica Ortodoxă din Moldova, după care a urmat o agapă frățească.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *