Conferinţa ,,Autoritate şi responsabilitate în Biserica lui Hristos” desfășurată în cadrul Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova

IMG_7429

Astăzi, cu binecuvîntarea ÎPS Mitropolit Vladimir, în cadrul Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova, s-a desfășurat conferinţa cu tema: ,,Autoritate şi responsabilitate în Biserica lui Hristos”.

La eveniment a fost prezent PS IOAN, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei care în cuvântul său de salut a calificat aceste acțiuni ca fiind necesare tuturor celor care sunt parte a Bisericii lui Hristos. Este absolut necesar ca să fie îmbinată armonios activitatea științifică și cu cea pastorală. Din acest consiferent mitropolia propune ca asemenea acțiuni să fie desfășurate frecvent în diferite protopopiate.

La conferință au mai luat parte, secretarul mitropolitan prot. mitr. Vadim Cheibaș precum și mai mulți protopopi, stareți, clerici din cuprinsul Eparhiei Chișinăului dar și studenți de la diferite facultăți.

Prorectorul Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova, prot.Vetcislav Cazacu a subliniat buna pregătire a participanților și a susținut idea de a organiza cât mai des astfel de conferințe în care atât clerul cât și studenții au posibilitatea de a face schimb de informații despre un anumit subiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *