Delegaţia B.O.M a participat la Adunarea Egumenilor și Egumenelor B.O. Ruse

IMG_1332

La 8 octombrie, în sala festivă a Academiei teologice din Moscova Preafericitul Patriarh al Moscovei și al întregii Rusii Chiril a deschis adunarea egumenilor și egumenelor Bisericii Ortodoxe Ruse.

Adunarea se desfășoară în cadrul sărbătoririi aniversării a 700 de ani a cuviosului Serghie de Radonej și este primul for de largă reprezentativitate al locțiitorilor, egumenilor și egumenelor în perioada ultimului sfert de secol, de la începutul renașterii mănăstirilor și a vieții monahale în Rusia.

Evenimentul a fost organizat de către Departamentul sinodal pentru viaţa monahală şi monahism. Reuniunea a fost precedată de două secțiuni monahale la Lecturile internaționale educative de Crăciun din anii 2013 și 2014, precum și o conferință științifico-teologică internațională pentru viața monahală și monahism, care a avut loc la Lavra Sfânta Treime în luna septembrie a anului trecut.

Conducerea reuniunii au format-o: Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Chiril, exarhul Patriarhal al întregii Belarus, mitropolitul de Minsk și Slutsk Pavel, Mitropolitul Limassol-ului, Athanasios (Biserica Ortodoxă a Ciprului), arhiepiscopul de Serghiev-Posad Feognost, preşedinte al Departamentului Sinodal pentru mănăstiri şi monahism, preşedintele Comitetului pentru Educaţie al Bisericii Ortodoxe Ruse, Arhiepiscopul Evgenii Vereiskii, arhimandritul Elisei, egumenul Mănăstirii Simonos Petras de la Muntele Athos, egumena Iuliana (Kaleda), vice-președinte al Departamentului Sinodal pentru viață monahală.

Evenimentul a debutat cu rugăciunea „Împărate Ceresc”. Arhiepiscopul Feognost a remarcat faptul că Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a binecuvântat pregătirea și organizarea adunării egumenilor și egumenelor, și s- a adresat către Sanctitatea Sa Patriarhul Chiril, pentru a deschide lucrările forumului.
Sanctitatea Sa, Patriarhul Chiril, a prezentat un comunicat intitulat „Contribuția Sfântului Serghie în organizarea vieții monahale și a mănăstirilor în Rusia.”
După care Mitropolitul Limassol-ului, Athanasios, a prezentat discursul „Viața în comun ca formă perfectă de organizare a vieții monahale.”

La finalul primei sesiuni al adunării, Întâistătătorul Bisericii Ruse, i-a mulțumit arhiepiscopului Feognost pentru activitatea sa în calitate de președinte al Departamentului Sinodal pentru mănăstiri şi monahism, al Bisericii Ortodoxe Ruse, pregătirea pentru prăznuirea a 700 de ani de la nașterea Sfântului Serghie de Radonej și buna îngrijire a Lavrei Sfânta Treime a Sfântul Serghie. Pentru trudele întru binele Bisericii Patrarhul Chiril i-a înmânat starețului Lavrei o cruce comemorativă și o panaghie.

Lucrările adunării egumenilor și egumenelor ai Bisericii Ortodoxe Ruse va continua și pe 9 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *