Duminica a XXIII-a după Cincizecime la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca

15 noiembrie 2020. În Duminica a XXIII-a după Cincizecime, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a liturghisit la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca.

Episcopului sorocean i-au coliturghisit: Paisie (Tamazlîcaru), starețul schitului „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Stîrceni, r. Florești și soborul de slujitori ai Catedralei episcopale.

La predică, PS Ioan a prezentat semnificațiile textului evanghelic al vindecării demonizatului din ținutul Gherghesenilor (cf. Luca 8, 26-39), explicând că cel vindecat „a devenit un ucenic mărturisitor al puterii tămăduitoare a Mântuitorului Hristos și, în același timp, al iubirii și milostivirii lui Dumnezeu față de oameni”.

În timpul Sfintei Liturghii, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, monahul Stelian (Enachii) a fost hirotonit în treapta de ierodiacon pe seama schitului „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Stîrceni, raionul Florești.

După Liturghie, a fost săvârșit un Tedeum de mulțumire, iar mai apoi, Episcopul Ioan a adresat tuturor celor prezenți un cuvânt de felicitare cu ocazia slujbei duminicale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *