Duminica a XXIV-a după Pogorârea Sfântului Duh, la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca

La data de 22 noiembrie, Duminica a XXIV-a după Pogorârea Sfântului Duh, Preasfințitul Ioan, Episcopul Sorocii, Vicar mitropolitan a liturghisit la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca.

Biserica a rânduit ca astăzi, la Sfânta Liturghie, să fie citit textul evanghelic care ne prezintă Învierea fiicei lui Iair, dar şi vindecarea unei femei cu hemoragie, suferindă de 12 ani.

În cuvântul rostit în cadrul Sfintei Liturghii, PS Ioan a subliniat faptul că „Evanghelia de astăzi este o Evanghelie a speranţei, a vindecării, a învierii, a luminării vieţii prin iubirea milostivă a lui Hristos.

Ambele persoane, Iair şi femeia bolnavă au în comun smerenia şi credinţa că Iisus Hristos poate să facă minuni, să ajute, să dăruiască sănătate. Iar, iubirea milostivă este cea care întăreşte, mângâie, consolează, oferă speranţă, sănătate şi viaţă celor aflaţi în mijlocul suferinţei şi a morţii.”

După Liturghie a fost săvârșit un Tedeum, iar mai apoi Episcopul Ioan a dat binecuvântarea cuvenită enoriașilor soroceni.

***

În după amiaza zilei de sâmbătă, 21 noiembrie 2020, icoana și fragmente din moaștele Fericitei Matrona au fost întâmpinate și expuse spre închinare la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca.

Sfințeniile se vor afla în catedrala episcopală până la data de 5 ianuarie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *