Episcopul Ioan a liturghisit în duminica a II-a din Postul Mare, la catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca

În Duminica Sfântului Ierarh Grigore Palama, a doua duminică a Postului Mare, 31 martie 2024, episcopul Ioan a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca.

În cuvântul de învățătură rostit cu această ocazie, ierarhul a relatat pe larg aspecte din viața și, mai cu seamă, teologia Sfântului Grigorie Palama, precum și frumusețea învățăturilor duhovnicești ce se desprind din cele două pericope evanghelice ce s-au citit în această Duminică.

Sfântul Grigorie Palama a fost un mare părinte al Bisericii „un călugăr rugător și un om foarte învățat, un om erudit și un mare apărător al credinței ortodoxe”, a spus Preasfinția Sa.

În acest context, episcopul Sorocii a îndemnat credincioșii la trăirea intensă a dreptei credințe, la curățirea sufletului prin post, rugăciune fierbinte și milostenie, „avându-l rugător, îndrumător și mijlocitor pe Sfântul Ierarh Grigorie Palama, să ne învrednicim încă din această viață de cercetarea luminii harului îndumnezeitor al Preasfintei Treimi”.

La final, credincioșii care sau pregătit prin post, rugăciune și mărturisire, au primit Sfintele, Dumnezeeștile și de Viață dătătoarele Lui Hristos Taine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *