Episcopul Ioan a oficiat Dumnezeeasca Liturghie în ziua prăznuirii Sf. Cuv. Matrona și a Sf. Irh. Nectarie de Eghina, la catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca

Miercuri, 22 noiembrie 2023, în ziua prăznuirii Sfintei Cuvioase Matrona și a Sfântului Ierarh Nectarie de Eghina, episcopul Ioan al Sorocii a săvârșit Sfânta Liturghie la catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca.

La slujbă au participat prot. Nicolae Craveț, protopop de Soroca și secretar al Vicariatului, prot. Alexandru Ilescu, chelar al catedralei arhierești, preoți soroceni și enoriașii veniți la rugăciune.
Sfințeniile au fost expuse spre închinare în catedrala arhierească „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca și se vor afla aici până la data de 5 ianuarie 2024.
***

Sfânta Fericita Maică Matrona este grabnic ajutătoare celor care, vin cu credință curată și nădejde pentru a-i cere mijlocirea în fața Mântuitorului Iisus Hristos. Sfântul Ioan de Kronstadt a numit-o „al optulea stâlp al Rusiei”. Prin această expresie a profețit că ea va rămâne unul dintre puținii rugători pentru patria care avea să fie cuprinsă de persecuția ateistă bolșevică.

Fericita Matrona a fost canonizată de Biserica Ortodoxă a Rusiei în anul 1999.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *