Episcopul Ioan al Sorocii a coliturghisit în a doua zi după Paști, la catedrala mitropolitană din Chișinău

În tradiția catedralei mitropolitane s-a instituit de mai mulți ani obiceiul ca a doua zi de Paști, ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove să fie așteptat cu mare bucurie la slujba arhierească de către ierarhi ai Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Luni, 6 mai 2024, în cea de a doua zi a prăznurii Învierii Mântuitorului Hristos, numeroși credincioși și-au îndreptat pașii spre catedrala mitropolitană ”Nașterea Domnului” din Chișinău, pentru a împărtăși marea bucurie a Învierii Mântuitorului cu Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir, episcopii vicari ai Bisericii Ortodoxe din Moldova, precum și slujitorii sfântului lăcaș mitropolitan.

La serviciul divin, Înaltpreasfinția Sa a avut coliturghisitori pe episcopii vicari: PS Ioan de Soroca și PS Filaret de Căpriana, prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretar mitropolitan și soborul preoțesc al catedralei.

Într-o atmosferă și o bucurie pe măsura Sărbătorii, Întâistătătorul, slujitorii și enoriașii, au vestit Vestea cea Mare, că HRISTOS A ÎNVIAT!, mulțumind într-un cuget Domnului că și-a învrednicit turma de a petrece în pace și liniște marea și atât de dorita sărbătoare.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul mixt al catedralei, dirijat de dna Angela Angheni și corul de copii condus de presbitera Teodora Burlac.

După Sfânta Liturghie a urmat înconjorul catedralei cu citirea celor patru evanghelii praznicale și un te-deum de mulțumire, iar spre final, Mitropolitul Vladimir a felicitat pe toți cei prezenți cu prilejul Sfintelor Paști, subliniind numărul impresionant de credincioși care, în pofida oboselii fizice au participat la slujba din noaptea Învierii.

În această zi de mare bucurie duhovnicească, Înaltpreasfințitul Părinte Vladimir a fost felicitat de Preasfințitul Filaret de Căpriana din numele Sinodului BOM iar prot. mitr. Vadim Cheibaș a felicitat pe Înaltpreasfinția Sa, din numele preoților și a credincioșilor catedralei mitropolitane, mulțumindu-i pentru purtarea de grijă și binecuvântările pe care le oferă Înaltpreasfinția Sa, creștinilor din țara noastră și nu numai.

🎥 Transmisiune în direct pe youtube: A doua zi de Paști la catedrala mitropolitană ”Nașterea Domnului” din Chișinău.

🎥 Transmisiune în direct pe facebook: A doua zi de Paști la catedrala mitropolitană ”Nașterea Domnului” din Chișinău.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, https://mitropolia.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *