Episcopul Ioan al Sorocii a participat la Liturghia praznicală cu prilejul a 600 de ani ai mănăstirii Vărzărești

Luni, 21 septembrie 2020, de Nașterea Maicii Domnului, având binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, PS Ioan, Episcop al Sorocii, Vicar mitropolitan a participat la Liturghia praznicală cu prilejul a 600 de ani de la întemeierea sfintei mănăstiri Vărzărești.

Slujirea arhierească a fost condusă de către ierarhul locului, PS Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni.

Din soborul de slujitori au făcut parte: Arhimandritul Chiril (Braguța), Starețul mănăstirii Hîrjauca, Președintele Sectorului Eparhial Viață Monahală, Arhimandritul Paisie (Cecan), Starețul Mănăstirii Noul-Neamț (Chițcani), Protoiereul Vitalie Cozari, Protopopul de Nisporeni, Stareți, preoți și diaconi din Episcopia de Ungheni și Nisporeni și din alte Eparhii.

În timpul Sfintei Liturghii, la Vohodul mic, pentru merite deosebite și străduința considerabilă depusă la renovarea capitală a sfintei mănăstiri, Preacuvioasa maică Stareță, Egumena Siluana (Iacob), a fost decorată cu dreptul de a purta Crucea cu Pietre Scumpe și i-a fost oferită distincția Eparhială ,,Icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la Hîrbovăț”.

La manifestarea jubiliară a participat și Excelența Sa, Domnul Igor Dodon, Președintele Republicii împreună cu prima Doamnă Galina Dodon.

În încheierea evenimentului, Episcopul Ioan a adresat un cuvânt de felicitare cu prilejul aniversării a șase secole de viață monahală la Vărzărești și a transmis mesajul părintesc și de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *