Episcopul Ioan al Sorocii a săvârșit Slujba Parastasului de 40 de zile pentru academicianul Nicolae Dabija

S-au împlinit 40 de zile de la trecerea la cele veșnice a academicianului și scriitorului Nicolae Dabija. Cu acest prilej, având binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, PS Episcop Ioan al Sorocii, Vicar mitropolitan a săvârșit Slujba Parastasului de 40 de zile, la mormântul acestuia, în Cimitirul Central al Capitalei.

Alături de PS Ioan, s-au alăturat în comuniune de rugăciune un sobor de slujitori, care au dorit să fie prezenți la acest moment comemorativ.

La Parastas au participat rudele apropiate ale regretatului academician, care, prin rugăciunile lor către Dumnezeu au cerut și ei alături de cler, odihnă sufletului nou-adormitului rob a lui Dumnezeu, Nicolae.

La finalul slujbei, Episcopul Ioan a evidențiat, în cuvântul predicatorial, opera și personalitatea lui Nicolae Dabija: „Domnul Academician Dabija, a ales toată viața lui o cale de urcuș prin cunoașterea lui Dumnezeu. Acesta va rămâne un model de inspirație pentru generația tânără, prin onestitatea sa academică, prin tenacitatea sa, prin noblețea sa sufletească și prin modul în care făcea legătura armonioasă între generații. Verticalitatea sa morală, competența sa științifică și spiritualitatea sa creștină au făcut din el o coloană de lumină a identității noastre, o pildă care trebuie urmată”.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *