Episcopul Ioan: Creștinii care aud duminica clopotele Bisericii dar nu se ridică din paturile lor se aseamănă slăbănogului

În Duminica a IV-a după Învierea Domnului (a Vindecării slăbănogului de la Vitezda), Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în curtea Catedralei Episcopale „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca.

Cuvântul de învățătură, rostit de către Preasfinția Sa a evidenţiat vindecarea minunată a slăbănogului de la scăldătoarea Vitezda.

Acesta după ce s-a făcut sănătos, nu s-a dus la casa sa, ci la casa lui Dumnezeu, la templul din Ierusalim. Acest fapt ne arată că drumul răsplătirii, al recunoștinței trece prin Biserică, care este casa Domnului. Creștinii care aud duminica clopotele Bisericii, dar nu se ridică din paturile lor, se aseamănă acestui slăbănog; însă cei care se ridică din starea de amorțeală duhovnicească și vin la casa lui Dumnezeu, primesc vindecare trupească și sufletească de Hristos Domnul, a explicat Preasfinția Sa.

La ectenia întreită au fost rostite cereri speciale, pentru încetarea bolii molipsitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *