Episcopul Ioan de Soroca a binecuvântat „Drumul Crucii și al Pocăinței”, care se va desfășura în jurul mun. Chișinău și a săvârșit Slujba Acatistului în curtea bisericii de lemn

Cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi al Întregii Moldove, în perioada 19-20 iulie 2019, în jurul Capitalei ţării noastre are loc tradiţionalul Drum al Crucii şi al Pocăinţei (a XVI-a ediție), prilejuit de ziua cinstirii Arătării icoanei Maicii Domnului din Kazan.

Cu acest prilej, în dimineața zilei de astăzi, având binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Mitropolit Vladimir, PS Episcop Ioan de Soroca Vicar al Mitropoliei Moldovei, a săvârșit Slujba Acatistului Acoperământului Maicii Domnului în curtea bisericii de lemn cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” de la „Porțile Orașului” din sectorul Botanica al Capitalei, înconjurat de slujitorii și credincioșii participanți la procesiune, care s-au adunat de la mic la mare în curtea bisericii pentru a începe tradiţionalul Drum al Crucii şi al Pocăinţei.

După săvârșirea rugăciunii, slujitorii și credincioșii participanți la procesiune au fost îndemnați de Ierarhul Sorocii să se roage cu multă sârguinţă către Maica Domnului şi Mântuitorul Hristos pentru pace, înțelepciune, linişte, bună înţelegere pe pământul Moldovei și pentru ca Domnul să trimită mila Sa cea cerească asupra țării și Capitalei noastre.

Totodată, Episcopul Vicar mitropolitan a transmis mesajul de binecuvântare și întărire duhovnicească al Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, care duminică 21 iulie va celebra la Catedrala Mitropolitană – 45 de ani de slujire clericală și a 30 de ani de slujire arhierească.

În jurul orei 9.00 procesiunea a pornit de la biserica de lemn din sectorul Botanica și se va desfășura conform următorului program:

Drumul Crucii se va desfășura conform următorului program:

Vineri, 19 iulie 2019

 • ora 09.00 – Continuarea procesiunii de la biserica de lemn din sectorul Botanica spre bisericile „Sf. Prooroc Daniel” și „Sf. Irh. Ioasaf din Belgorod” din sectorul Ciocana;
 • ora 11.30 – Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din sectorul Ciocana;
 • ora 12.00 – Biserica „Sf. Prooroc Ilie” din sectorul Ciocana;
 • ora 14.00 – Biserica „Pogorârea Sf. Duh” din sectorul Rîșcani;
 • ora 15.00 – Biserica „Sfântul Lazăr”, de la Cimitirul Doina;
 • ora 17.00 – Biserica „Sf. Ioan Teologul”, Universitatea Agrară;
 • ora 17.30 – Biserica „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul”, din sectorul Petricani;
 • ora 19.30 – Biserica „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul”, șoseaua Balcani;
 • ora 22.00 – Slujba Vecerniei și a Utreniei la Biserica „Sf. Ierarh Nicolae”, din or. Durlești;

Sâmbătă, 20 iulie 2019

 • ora 01.00 – Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Biserica „Cuv. Parascheva”, de pe str. Grenoble, din sectorul Botanica;
 • ora 9.00 – Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”, din sectorul Centru.

Mai multe detalii aflați la tel.: 069500239 Preot Cristofor Tverdostup, responsabil de organizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *