Episcopul Ioan de Soroca a liturghisit la hramul Mănăstirii de călugărițe „Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur” din satul Șuri, raionul Drochia

Sâmbătă, 26 noiembrie 2022, în ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Episcopul Ioan de Soroca, vicar mitropolitan, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie în biserica de iarnă cu hramul Icoana Maicii Domnului „Egumena Sfântului munte Athos” a mănăstirii de călugărițe „Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur” din satul Șuri, raionul Drochia.

Preasfinției Sale iau coliturghisit: Prot. mitr. Pavel Vuluță, protopop de Drochia, Prot. mitr. Nicolae Craveț, protopop de Soroca, Arhim. Savatie (Cvasnîi), duhovnicul mănăstirii și un sobor de preoți și diaconi.

La Sfânta Liturghie praznicală au participat: Egum. Vasa (Balan), stareța mănăstirii, obștea monahală, dna Nina Cereteu, primarul orașului Drochia și pelerinii din diferite localități.

După încheierea slujbei, maica Egumenă Vasa, a relatat despre lucrările întreprinse până la etapa curentă, în vederea construirii bisericii centrale a așezământului monahal, cu hramul „Chipul Domnului nelucrat de mână”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *