Festivitatea ultimului sunet la Gimnaziul internat nr. 3 din Chișinău

_MG_5944

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, în dimineața zilei de miercuri, 25 mai, PS Episcop Ioan, Vicar mitropolitan a participat la la careul solemn dedicat încheierii anului de studii 2015–2016, care s-a desfăşurat la Gimnaziul internat nr. 3 din Chișinău.

În mesajul adresat elevilor şi profesorilor prezenţi la festivitate, Episcopul vicar menţionat că Republica Moldova are nevoie de buni creștini bine instruiţi în toate domeniile, or, acest lucru se poate face numai cu mult efort și jertfire de sine. PS Ioan a mulţumit profesorilor, pentru educaţia aleasă oferită copiilor de-a lungul timpului – o muncă titanică și de multe ori bazată pe entuziasm.

La rândul său, directorul gimnaziului dl Igor Sandler a exprimat cuvinte de gratitudine pentru suportul material și spiritual oferit pe parcursul a mai multor ani, de către Întalpreasfinția Sa, Mitropolitul Vladimir.

Cei mai buni elevi ai Gimnaziului au primit diplome şi menţiuni pentru performanţele obţinute pe parcursul anului şcolar. De notat că mai mulţi elevi ai liceului au devenit laureaţi ai olimpiadelor republicane şi raionale.

După careul festiv, PS Episcop Ioan a vizitat paraclisul cu hramul în cinstea Sf. Stelian – ocrotitorul copiilor, din incinta Gimnaziului, unde a întreținut discuție cu supraveghetorul paraclisului Prot. mitr. Serghei Cireș, parohul bisericii „Sf. Cuv. Parascheva” din Capitală și cu un grup de elevi din cadul instituției.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *