Hramul bisericii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din municipiul Soroca

În ziua praznicului Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a liturghisit în biserica cu același nume din municipiul Soroca.

Joi, 8 noiembrie 2018, de la primele ore ale dimineţii, a fost oficiată Slujba Acatistului, închinată Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir.

A urmat Sfânta Liturghie, la care alături de Episcopul Sorocii au înălțat rugăciuni Prot. mitr. Nicolae Craveț, paroh al bisericii și protopop de Soroca și un sobor de slujitor din cadrul Vicariatului de Soroca.

La predică, PS Ioan a vorbit despre modelul de viaţă şi jertfă duhovnicească reprezentat pentru credincioşi de Sfântul Mare Mucenic Dimitrie.

„Sfântul Dimitrie se bucură de mare evlavie în rândul credincioşilor noştri, el fiind un reper, un exemplu de viaţă şi jertfă pe altarul credinţei în Mântuitorul Hristos.

Pentru noi el este ocrotitorul acestei biserici şi al cartierului Bujerăuca din orașul Soroca; este cel care ne cuprinde cu grija sa părintească, este apărătorul şi sprijinitorul nostru, aşa cum îl numim şi în tropar:

«Mare apărător te-a aflat întru primejdii lumea». Şi precum a arătat întregii lumi biruinţa sa asupra duşmanilor credinţei, în vremea împăratului Diocleţian, aşa o va arăta şi în zilele noastre, când există încă mulţi duşmani ai credinţei, mulţi diocleţieni”, a menționat Episcopul Sorocii.

Totodată, Episcopul Ioan i-a felicitat pe toţi cei care poartă numele Sfântului Dimitrie şi le-a urat sănătate, pace sufletească şi multe bucurii duhovniceşti,

La final, Prot. Nicolae Craveț, paroh al bisericii și protopop de Soroca a exprimat recunoștință Preasfințitului Episcop Ioan pentru Liturghia arhierească, totodată felicitându-i pe toți cei prezenți cu prilejul hramului bisericii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *