Hristos s-a întrupat şi a venit lume, în mod special pentru ei, pentru aceşti micuţi suferinzi

Vineri, 27 ianuarie, cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, însoţit de către Preotul Marin Cij, Preşedinte al Sectorului Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale a vizitat Sectia Pediatrie Oncologică din cadrul Institutului Oncologic din Capitală.

În urma acestei vizite, prin grija Bisericii copilașii bolnavi de cancer, au primit în dar icoane litografiate cu chipul Maicii Domnului „Pantanassa” – vindecătoarea de cancer şi cărţulii de rugăciune.

Vizita slujitorilor Domnului a produs o mare bucurie pentru copiii aflaţi în suferinţă. Ierarhul a vizitat toate saloanele, a citit o rugăciune pentru cei bolnavi, iar, la rugămintea părinţilor, copilaşii au fost miruţi şi binecuvântaţi.

Totodată, PS Ioan a venit cu un ajutor financiar semnificativ pentru micuţul Artemie – un copilaş de un an şi zece luni, diagnosticat cu cancer.

„Noi nu cunoaştem rațiunile pentru care Dumnezeu îngăduie ca aceşti copilaşi să treacă prin boală şi suferință grea, însă cunoaştem cu precizie că Domnul Hristos, care s-a întrupat să ne răscumpere din păcat și să ne ofere împărăția cea pregătită pentru noi, a venit în lume, în mod special pentru ei, pentru aceşti micuţi suferinzi”, a menţionat Vlădica Ioan.

Prin această acțiune organizată de Biserică se dorește inițierea tradiții de a sprijini sistematic copiii diagnosticaţi cu cancer din ţara noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *