În Duminica Sfintelor Femei Mironosițe, Episcopatul Bisericii Ortodoxe din Moldova, a liturghisit alături de Sanctitatea Sa Kiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, în Catedrala „Hristos Mântuitorul” din Moscova

16 mai 2021, în Duminica Sfintelor Femei Mironosițe, Sanctitatea Sa Kiril, Patriarh al Moscovei și al Întregii Rusii, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Patriarhală „Hristos Mântuitorul” din orașul Moscova.

Sanctității Sale i-au coliturghisit: Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, ÎPS Varsanofie, Mitropolit de Sankt Petersburg și Ladoga, ÎPS Pavel, Mitropolit de Crutițk și Colomna, ÎPS Ilarion, Mitropolit de Volocolamsk, ÎPS Dionisie, Mitropolit de Voscresenk, ÎPS Mitropolit Evghenie, Mitropolit de Ecaterinburg și Verhotursk, ÎPS Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, ÎPS Teogonost, Arhiepiscop de Kașir, PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, PS Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, PS Marchel, Episcop de Bălți și Fălești, PS Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove și  PS Siluan Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove.

Cântările Sfintei Liturghii au fost interpretate de corul Catedralei Patriarhale „Hristos Mântuitorul” (dirijor I.B. Tolkaceov).

Serviciul Divin a fost transmis de posturile de televiziune «Soiuz» şi «Spas» şi de portalul Patriarhia.ru

La Vohodul mic, Patriarhul Kiril l-a avansat pe ÎPS Teogonost, Arhiepiscop de Kașir în treapta de Mitropolit. Iar, PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, PS Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, PS Marchel, Episcop de Bălți și Fălești, PS Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, au fost avansați în treapta de Arhiepiscop.

În timpul Ecteniei Mari au fost rostite rugăciuni pentru încetarea epidemiei de coronavirus și rugăciuni de cereri pentru cei bolnavi și lucrătorii medicali.

Predica la pericopa evanghelică a Duminicii Sfintelor Femei Mironosițe a fost rostită cu binecuvântarea Patriarhului de către Ieromonahul Onisim (Bamblevski), președinte al Sectorului Sinodal Învățământ Religios (Eparhia Moscovei).

La Sfârșitul Serviciului Divin, Sanctitatea Sa Patriarhul Kiril s-a adresat cu un cuvânt arhipăstoresc către cei prezenți.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

cu referire la http://www.patriarchia.ru/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *