În ziua pomenirii Sfântului Ierarh Nicolae, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a liturghisit la Mănăstirea Ciuflea

„Îndreptător credinței și chip blândeților, învățător înfrânării te-a arătat pe tine turmei tale adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai câștigat cu smerenia cele înalte, cu sărăcia cele bogate. Părinte Ierarhe Nicolae, roagă-L pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.”

În ziua pomenirii Sf. Ierarh Nicolae Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, la invitația preacuviosului părinte arhimandrit Nicolae (Roșca) a liturghisit la Mănăstirea cu hramul Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron, Ciuflea.

Serviciul divin a fost oficiat în prezența numeroșilor creștini, ce au pășit pragul mănăstirii spre a mulțumi lui Dumnezeu pentru binefacerile Sale, dar, și pentru a-I cere liniște, pace și binecuvântare cerească.

După citirea pericopei evanghelice, PS Ioan a adresat credincioșilor prezenți la slujbă un cuvânt de învățătură.

În continuare, Vlădica Ioan s-a rugat dimpreună cu slujitorii mănăstirii şi credincioşii prezenţi în sfântul lăcaş, pentru mila şi îndurarea Domnului, pentru tot poporul cel binecredincios.

După Liturghie, Episcopul Vicar înconjurat de soborul preoțesc a oficiat un Tedeum de sănătate, iar, mai apoi s-a adresat cu un cuvânt de felicitare către preacuviosul părinte arhimandrit Nicolae, cu prilejul celebrării Sfântului Ocrotitor – Marelui Ierarh Nicolae.

De asemenea, Preasfinția Sa a apreciat în mod deosebit strădaniile Arhimandritului Nicolae, duhovnicul și administratorul acestui sfânt așezământ din inima Chișinăului, pentru buna amenajare și lucrările de restaurare desfășurate aici, dar, în special pentru grija spirituală și slujirea jertfelnică întru propășirea duhovnicească a mănăstirii, care se bucură astăzi de viețuitori vrednici, ce duc cu cinste tradiția Credinței Ortodoxe, fiind un exemplu pentru bunii creștini, dornici de alinare și îndrumare.

La finele slujbei, PS Ioan a mulțumit credincioșilor pentru participarea la Sfânta Liturghie, îndemnând întreaga suflare la un post sincer, aducător de roade duhovnicești, însoțit de mai multă rugăciune și milostenie, ca astfel să-l primim cu inimile curate pe Hristos, cel care s-a născut din Fecioară pentru îndumnezeirea noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *