Îndrumări privind oficierea slujbelor praznicale de Florii și de Sfintele Paşti 2020

Joi, 9 aprilie 2020, la Reședința mitropolitană din Capitală a avut loc Ședința Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, prezidată de ÎPS Mitropolit Vladimir, Întâistătător al BOM, la care a participat și Președintele Republicii Moldova, Excelența Sa Dl Igor Dodon.

În cadrul întâlnirii, au fost discutate mai multe aspecte privind organizarea și desfășurarea slujbelor praznicale de Florii și de Sfintele Paști din acest an. În acest sens au fost stabilite următoarele hotărâri:

1. Slujbele de Florii, din Săptămâna Patimilor, precum şi de Sfintele Paşti vor fi săvârşite conform recomandărilor în condiţiile stării de urgenţă emise de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.
2. Focul sfânt va fi adus de la Ierusalim, sâmbătă, 18 aprilie 2020, şi va fi distribuit delegaţiilor eparhiilor din cadrul Mitropoliei noastre la Aeroportul Internaţional Chișinău, care ulterior va fi repartizat prin protopopiate fiecărei parohii.
3. Celebrarea sărbătorii Paștile Blajinilor se va amâna pentru datele de 6, 7 și 8 iunie 2020, în ajunul Duminicii Pogorârii Duhului Sfânt (a Cincizecimii).
4. Sfințirea darurilor de Paști se va face conform binecuvântării ierarhului locului, iar pentru parohiile Eparhiei de Centru va fi emis mai târziu un comunicat privind modalitatea oficierii acestui ritual pascal.

De asemenea, în cadrul discuțiilor, Președintele țării și-a exprimat preocuparea autorităților centrale de a identifica posibilitatea acordării unui ajutor către parohii în aceste condiții de criză.

Cancelaria Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *