Întâmpinarea Domnului prăznuită la biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Soroca

Luni, 15 februarie 2021, în ziua praznicului Întâmpinării Domnului, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei a oficiat Sfânta Liturghie în biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din municipiul Soroca.

În cadrul Sfintei Liturghii, Episcopul Sorocii, după citirea pericopei evanghelice de la Sfântul Evanghelist Luca, a rostit un frumos cuvânt de învăţătură în care a arătat importanţa şi bogăţia duhovnicească a praznicului Întâmpinării Domnului

Sărbătoarea de astăzi numită în primele veacuri «Sărbătoarea luminilor», ne îndeamnă și pe noi să-L urmăm pe Mântuitorul Hristos Care este «Lumina lumii», să iubim lumina învățăturii Sale, a îndemnurilor pe care le-a lăsat și pe care cei ce le împlinesc pot deveni «fii ai luminii»”, a explicat  PS Ioan.

În timpul slujbei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, tânărul Ioan Slivinschi, student al Academiei de Teologie Ortodoxă din Chișinău, a fost hirotonit în treapta de diacon.

După Liturghie, Episcopul Ioan l-a felicitat pe părintele protopop Nicolae Craveț cu ocazia împlinirii a 20 de ani din ziua hirotonirii în treapta de preot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *