Liturghie Arhierească și slujba prohodului nou-adormitului protoiereu Samon Ţîmbaliuc la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie “ din Ciutuleşti

Duminica, 25 octombrie 2020, la biserica „Sf. Mare Mucenic Dimitrie” din satul Ciutuleşti, raionul Florești, clopotele au răsunat în dungă, vestind trecerea în veșnicie a parohului acestui sfînt locaș, vrednicul de pomenire protoiereu Samon Ţîmbaliuc. Sute de enoriași cu lacrimi în ochi și inimile frînte de durere, îndoliata preoteasă Elena cu trei copii și rudele îndurerate, prietenii și cunoscuții au venit să-l petreacă în ultimul drum pe cel care a fost un iubitor; blînd și înțelept părinte, om cu suflet mare și prieten adevărat plecat dintre noi la o vîrstă atît de fragedă.

Slujba înmormîntării a fost oficiată cu binecuvîntarea Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir, de către Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni şi Prea Sfințitul Ioan, Episcop de Soroca. Alături de Ierarhi, pentru odihna cu drepții a vrednicului de pomenire părinte Samon, s-a rugat un numeros sobor de preoți, din cuprinsul blagociniei de Florești, mulțime de slujitori și creștini care l-au cunoscut, iubit și apreciat.

La finalul Sfintei Liturghii, Prea Sfințitul Ioan a transmis îndoliatei familii, slujitorilor din cadrul blagociniei Florești și enoriașilor bisericii  „Sf. Mare Mucenic Dimitrie”  din satul Ciutuleşti mesajul de condoleanțe al Înalt Prea Sfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, în care a fost apreciată rîvna și deosebita dăruire a regretatului părinte Samon pentru Biserica lui Hristos în care se mîntuiesc credincioșii, calități prin care a cîștigat dragostea și prețuirea enoriașilor și a confraților slujitori.

După sluja Prohodului, Prea Sfințitul Nicodim, a adresat îndureratei adunări cuvinte de mîngîiere, a întărit credincioșii cu nădejdea învierii și a vieții veșnice chezășuite nouă prin Patimile pe Cruce, moartea și Slăvita Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos, în lumina cărora se redescoperă un alt sens al vieții și al morții.

În încheierea cuvîntului, Ierarhul a îndemnat în mod special cinstitul cler, îndurerata familie și binecredincioasa adunare să-l pomenească mereu în rugăciunile cuvenite creștinului seara și dimineața și la Sfintele Liturghii și să-i păstreze mereu vie amintirea nou-adormitului părinte Samon, ca unuia care a fost un devotat slujitor al lui Hristos, cu deplina nădejde că Atotmilostivul Dumnezeu îi va ierta toate greșelile și-l va primi în ceata drepților Săi în bucuria și fericirea cea veșnică a Împărăției Sale.

* * * *

Slujitor la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie “ din Ciutuleşti timp de şapte ani

Născut la data de 14 septembrie 1983 în satul Tîrnova, raionul Dunduşeni, părintele Samon Ţîmbaliuc a fost primul din cei şase copii ai familiei protoiereului Gurie şi preotesei Iulia Ţîmbaliuc.

A absolvit Seminarul Teologic şi Academie din Chişinău.

În anul 2013 se căsătoreşte cu Elena Ţăruş. După căsătorie au venit pe lume cei trei fii ai lor – Eleazar, Arian şi Iustin.

În anul 2013, pe 8 decembrie, este hirotonit diacon, de PS Nicodim Episcop de Edineț și Briceni şi la 19 decembrie 2013 este hirotonit preot.

 A plecat la Domnul pe 22 octombrie 2020, în ziua pomenirii Sfântul Apostol Iacov, la vârsta de 37 de ani.

Dumnezeu să îl ierte și cu drepții să-l așeze!

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

Sursa: https://www.eparhia-edinet.md/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *