Mesajul de felicitare al Preasfințitului Episcop Ioan adresat cu prilejul aniversării a 85-a de la fondarea Radioului Național

Media-teleradio moldova

La ceas aniversar, permiteți-ne să ne exprimăm admirația pentru munca depusă din generație în generație în domeniul Radiodifuziunii de atâția și atâția oameni care, activând cu pasiune și dedicație, au înțeles importanța trudei lor pentru informarea promptă și exactă a unei țări întregi.

Astăzi, când celebrăm cu toții 85 de ani de la fondarea Radioului Național, putem afirma categoric că toți contemporanii ce muncesc în acest domeniu, sunt urmași demni ai deschizătorilor de drumuri în ceea ce privește Radiodifuziunea autohtonă.

Suntem cu atât mai entuziasmați și mai bucuroși cu cât, calea undelor a devenit și s-a consolidat chiar, ca o cale de misionarism Ortodox, exprimată prin bogatele și variatele emisiuni cu tematică creștină, ce aduc permanent în casele oamenilor Adevărul Evengheliei, mai ales prin intermediul transmisiunilor în direcct ale slujbelor praznicale săvârșite atât la Catedrala Mitropolitană din Chișinău, dar și în istoricele noastre mănăstiri și biserici.

De-a lungul anilor ne-am bucurat de un dialog permanent și de o deschidere sinceră din partea tuturor profesioniștilor care nu au întârziat să răspundă apelului de colaborare al Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, iar roadele mănoase pe care le culegem acum, sunt cea mai concludentă dovadă a binecuvântării lui Dumnezeu și a muncii frățești pe care am depus-o împreună.

Nădăjduind întru mila Domnului și mizând pe bunăvoința ulterioară a Dumneavoastră a tuturor, considerăm că în continuare ni se deschid largi orizonturi de conlucrare spre a realiza lucruri nobile, menite să aducă o puternică și binefăcătoare rază de lumină în această lume umbrită de greutăți și ispite.

Astfel, asigurându-Vă de admirația și respectul pe care vi le purtăm, Vă urăm „La Mulți Ani!” și Vă spunem „Doamne ajută!”

Cu aleasă considerațiune,

+ IOAN,
EPISCOP DE SOROCA,
VICAR AL MITROPOLIEI CHIȘINĂULUI ȘI A ÎNTREGII MOLDOVE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *