Numeroși pelerini au pornit într-un Drum al Crucii spre orașul Soroca

Luni, 16 iulie, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta Liturghie în prezența icoanei Maicii Domnului „Cu trei mâini” (Trihirusa), la Sfânta Mănăstirea Ciuflea din inima Chișinăului.

După Sfânta Liturghie, a avut loc un Tedeum în fața acestei icoane, ce a fost oferită în dar de către obștea Mănăstirii Ciuflea, Catedralei Episcopale din municipiul Soroca. Iar, mai apoi, numeroși credincioși în frunte cu slujitorii Domnului au purces pe jos într-un Drum al Crucii spre orașul Soroca.

Cu multă bucurie pelerinii au fost întâmpinați la marginea or. Cricova, de către preotul-paroh Nicolae Andrieș împreună cu enoriașii bisericii „Sf. Irh. Nicolae” din această localitate.

În seara zilei de 16 iulie, cu ajutorul lui Dumnezeu, procesiunea cu Icoana Maicii Domnului „Cu trei mâini” au ajuns la biserica „Nașterea Maicii Domnului” din s. Măgdăcești, r. Criuleni.

Mâine dimineață după Sfânta Liturghie în biserica din Măgdăcești, participanții la procesiune își vor continua itinerarul spre municipiul Orhei.

***

Este preconizat ca în seara zilei de 24 iulie, participanții procesiunii să ajungă în orașul Soroca, iar la data de 25 iulie, când din nou este sărbătorită icoana Maicii Domnului „Cu trei mâini” în preajma monumentului Sfântului Ștefan cel Mare din Piața Libertății a municipiului Soroca va fi slujită Sfânta Liturghie praznicală de către Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir împreună cu un sobor de arhierei, stareți de mănăstiri, protopopi și preoți.

Portalul Moldova Ortodoxă, www.ortodox.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *