Odovania Praznicului Botezului Domnului la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca

Miercuri, 27 ianuarie, de Odovania Praznicului Botezului Domnului și pomenirea Sf. Nina, cea întocmai cu Apostolii și Luminătoarea Georgiei, PS Episcop Ioan al Sorocii a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca.

Alături de Episcopul Ioan au coliturghisit Prot. mitr. Nicolae Craveț, Protopop de Soroca și Secretar al Vicariatului, frații: Prot. mitr. Nicolae și Prot. mitr. Dumitru Popescu veniți de la Kiev și Cernăuți, precum și un sobor de preoți și diaconi.

La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiat un Tedeum de mulțumire, iar mai târziu Episcopul Sorocii a primit felicitări cu ocazia zilei de naștere.

Părintele protopop Nicolae Craveț a venit cu un cuvânt de felicitare din partea slujitorilor și enoriașilor, mulțumind Preasfinției Sale pentru grija părintească, jertfelnicia și dedicația profundă în lucrarea pastoral-misionară din cuprinsul Vicariatului de Soroca, totodată urându-i PS Ioan mulţi ani în deplină sănătate şi desăvârșire duhovnicească.

La final, omagiatul Ierarh a mulţumit tuturor celor prezenţi pentru frumoasele urări, menţionând că se va strădui să-şi îndeplinească şi mai departe ascultările cu smerenie şi sârguinţă, întru Slava lui Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *