Pelerinajul elevilor de la Liceul Teoretic “Mircea Eliade” din oraşul Nisporeni la mănăstirile Călărăşene

DSCN3542

În acest anotimp de toamnă, elevii ţării noastre se bucură de puţine zile de vacanţă. Pentru elevii claselor a X-a care îşi fac studiile la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din oraşul Nisporeni, începutul vacanţei de toamnă a fost unul binecuvântat. La iniţiativa Preotului PETRU (Ciobanu), parohul Bisericii cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” şi a profesoarei D-na ADRIANA (Chetraru), elevii au fost în pelerinaj la următoarele vetre monahale din ţara noastră: Frumoasa, Hârbovăţ, Răciula şi Hârjauca.

La mănăstirea Frumoasa elevii au participat la Sfânta Liturghie după care au vizitat mănăstirea şi muzeul. Apoi cu binecuvântarea maicii stareţe Egumena BENEDICTA (Mura), elevilor li s-a dat un mic dejun la trapeza mănăstirii. Apoi tinerii au vizitat mănăstirea Hârbovăţ, unde au fost primiţi de stareţul mănăstirii, Arhimandritul IOAN (Moșneguţu). Părintele stareţ le-a descris istoria mănăstirii cu lux de amănunte, la care tinerii au rămas profund impresionaţi. Tinerii au vizitat întreg complexul monahal, închinându-se apoi la Icoana Maicii Domnului de la Hârbovăţ.

La mănăstirea Hârbovăț, tinerilor le-a fost oferită o agapă în trapeza mănăstirii, iar la plecare, părintele stareț i-a binecuvântat şi le-a dăruit câte o icoană a Maicii Domnului de la Hârbovăţ.

Pentru elevi acest pelerinaj a fost o binecuvântare cerească, dând slavă lui Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra lor şi a întregii umanităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *