Prăznuirea Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur, la catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău

Veselitu-s-a în Taină Cinstita Biserică de întoarcerea cinstitelor tale moaşte; şi pe acestea ascunzându-le ca pe nişte aur de mult preţ, dăruieşte celor ce te laudă pe tine neîncetat, prin rugăciunile tale, harul tămăduirilor, Sfinte Părinte Ioan Gură de Aur. (Condac la Sărbătoarea Aducerii moaştelor Sfântului Ioan Gură de Aur, glasul 1)

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Vladimir, episcopul Ioan al Sorocii a oficiat Dumnezeiasca Liturghie vineri, 9 februarie 2024, în ziua pomenirii aducerii moaștelor Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur, patriarhul Constantinopolului (+407), de la Comane la Constantinopol în anul 437, la catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău.

Punând sfintele moaște în sicriul poleit cu aur pe care îl aduseseră, au pornit la drum cu sârguință, petrecându-le cu cântare de psalmi, cu făclii și cu tămâieri. Iar când era să se apropie de o cetate sau de vreun sat, ieșea spre întâmpinare tot poporul și astfel îl petrecea fiecare cetate, spre cealaltă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *