Prezență arhierească în parohia Ciutulești, Protopopiatul Florești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, Preasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, împreună cu Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan au săvârșit marți, 29 octombrie 2019, Sfânta Liturghie în biserica cu hramul Sf. Mare Mucenic Dimitrie din s. Ciutulești, r. Florești.

Alături de arhierei au înălțat rugăciuni: Protoiereul Ioan Zâmbreanu, Protopop de Florești, Protoiereul Vadim Corostinschi, Secretar al Eparhiei de Ungheni și Nisporeni, Protoiereul Adrian Ctelea, Secretar al Eparhiei de Edineț și Briceni, Arhimandritul Kiril (Braguța), Starețul Sfintei Mănăstiri Hârjauca, Protoiereul Samon Țîmbaliuc, Paroh al bisericii din Ciutulești și un sobor de preoți și diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de către corul de preotese al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, condus de Dna dirijor Irina Vizitiu (Gajim).

La Vohodul mic, cu binecuvântarea Mitropolitului Vladimir, parohul bisericii, Protoiereul Samon Țîmbaliuc a fost decorat cu înalta distincție bisericească – dreptul de a purta Cruce cu pietre scumpe.

După citirea pericopei evanghelice, Preasfințitul Episcop Petru a venit cu un cuvânt de învățătură, relatând  crâmpeie din viața Sfântului Longhin sutașul.

În timpul Dumnezeieștii Liturghii, Episcopul Petru l-a hirotonit cu binecuvântarea Întâistătătorului pe teologul Pancratie Țăruș în treapta de diacon pe seama parohiei „Sf. Cuv. Parascheva” din s. Sipoteni, r. Călărași.

La încheierea Sfintei Liturghii, Episcopul Ioan al Sorocii a adresat mesaj de felicitare din partea ÎPS Mitropolit Vladimir, PS Episcop Petru, cu prilejul zilei de naștere.

Mai apoi, ierarhii au slujit o Panihidă la mormântul vrednicului de pomenire Protoiereu mitrofor Ioan Țăruș, care perioadă îndelungată a fost paroh al acestei biserici. Astăzi se împlinesc șapte ani de la trecerea la cele veșnice a părintelui Ioan.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *