Prima vizită arhierească în parohia Dumbrava

IMG_0088

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, în seara zilei de luni, 22 iunie, Preasfinţitul Episcop Ioan, vicar mitropolitan, s-a deplasat în parohia în construcţie din localitatea Dumbrava, Chişinău.

În această zi este rânduit acatistul săptămânal în cinstea ocrotitorului ceresc al bisericii şi, respectiv, a satului – Sfântul Ierarh Petru Movilă.

Astfel, episcopul a săvârşit slujba acatistului, după care a rostit un cuvânt de învăţătură, amintind din viaţa, faptele şi învăţătura Sf. Petru Movilă.

La rândul său, preotul-paroh Octavian Moşin, a mulţumit PS Ioan, transmiţând sincere mulţumiri mitropolitului pentru grija părintească şi sfintele rugăciuni întru edificarea acestui locaş divin. Părintele a făcut o succintă incursiune istorică, menţionând că Dumbrava este o localitate tânără, ce s-a constituit acum un sfert de veac, dar şi comunitatea este încă fragedă şi urmează a fi consolidată în jurul bisericii.

La final, credincioşii au primit binecuvântarea arhierească, dar şi cărţulii de rugăciuni şi iconiţe, spre întărire duhovnicească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *