PS Episcop Ioan de Soroca a liturghisit în Duminica a XXI-a după Pogorârea Sfântului Duh, la Catedrala Mitropolitană din Chișinău

În Duminica a XXI-a după Pogorârea Duhului Sfânt, 6 noiembrie 2022 și zi de prăznuire a Icoanei Maicii Domnului „Bucuria tuturor scârbiților”, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Episcopul-vicar, Preasfințitul Ioan de Soroca, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur în catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău.

La momentul cuvenit din Sfânta liturghie, Ierarhul a relatat Evanghelia de astăzi cu Bogatul nemilostiv și săracul Lazăr (Luca XVI, 19-31).

După moartea trupului, sufletul omului își amintește de faptele săvârșite pe pământ și simte starea spirituală în care se află, fie fericire în comuniunea sfinților, în sânul lui Avraam, fie nefericire, și mustrare de conștiință în singurătatea iadului.

Nu Dumnezeu forțează pe cineva să meargă în rai sau să meargă în iad, ci însuși sufletul omului liber se orientează din viața de pe pământ spre acestea.

La slujba duminicală au participat clericii catedralei și creștini din diferite locuri ale țării veniți la rugăciune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *