PS Episcop Ioan s-a întâlnit cu elevii Colegiului „Alexei Mateevici” din Chișinău

În a doua parte a zilei de marți, 5 noiembrie 2019, cu binecuvântarea ÎPS VLADIMIR, Mitropolit al Chișinăului şi al întregii Moldove, Episcop Ioan de Soroca a întreprins o vizită la Colegiul „Alexei Mateevici” din capitală.

Ierarhul a participat la manifestarea de lansare a clubului tânărului poet „Cuvântul din lumină”. La acest eveniment au fost prezenți profesori şi elevi din cadrul instituției, dar şi oaspeți de onoare din România şi Republica Moldova – poeți, prozatori şi compozitori.

În mesajul său adresat publicului ascultător, arhiereul vicar a remarcat următoarele: „Fiecare instituție educațională este un spațiu al luminii, iar cuvântul bun rostit sau scris izvorăște tocmai din lumină. Denumirea acestui club de tineri poeți este foarte sugestivă, întrucât sintagma „Cuvântul din lumină” este de sorginte scripturistică. Lumina lumii este Hristos! Dragi tineri, să aveți binecuvântare şi lumină în această nobilă misiune de mânuire a cuvântului, transmițând tuturor tinerilor, prin lucrarea şi truda voastră, doar gânduri şi cuvinte ziditoare, având drept model pe preotul poet Alexei Mateevici”.

Profesorii şi învățăceii Colegiului au adus cuvinte de mulţumire Preasfințitului Episcop Ioan pentru participare, invitându-l şi cu alte ocazii să fie prezent în mijlocul lor.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *