PS Ioan, Episcop de Soroca a săvârșit slujba de sfințire a Prestolului și Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din s. Țînțăreni, r. Telenești

Marți, 23 noiembrie 2021, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit slujba de sfințire a Prestolului și Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Țînțăreni, raionul Telenești.

Episcopului vicar la slujba euharistică i-au coliturghisit: Prot. mitr. Vadim Cheibaș,  secretarul Mitropoliei Moldovei, Prot. mitr. Marian Boldescu, protopop de Telenești, Prot. mitr Leonid Condrea, parohul bisericii și preoți din protopopiatul Telenești.

La sărbătoare au fost prezenți Primarul orașului Telenești, Mariana Ombun, Primarul satului Țînțăreni, Dumitru Stoica, enoriași și ctitori acestei biserici.

Răspunsurile liturgice în această zi de sărbătoare pentru satul Țînțăreni au fost interpretate de către Grupul coral bărbătesc „Gnosis” din Chișinău, condus de teologul Serghei Crudu.

În timpul Liturghiei, protoiereul Leonid Condrea, parohul bisericii a fost decorat cu dreptul de a sluji Sfânta Liturghie cu Ușile Împărătești deschise până la Heruvic, iar preotul Vladimir Condrea, parohul bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din satul Căzănești, același raion a fost decorat cu dreptul de a purta cruce de aur și camilafcă.

La sfârșitul slujbei, PS Ioan a adresat cuvânt pastoral și felicitări comunității bisericești cu prilejul sfințirii locașului sfânt, de asemenea a transmis și binecuvântarea părintescă a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *