Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, hramul catedralei episcopale din Soroca

Luni, 28 august 2023, catedrala episcopală din municipiul Soroca și-a sărbătorit hramul – Adormirea Maicii Domnului.

La slujba praznicală au participat prot. Nicolae Craveț, protopop de Soroca și Secretar al Vicariatului, prot. Alexandru Ilescu, chelar al catedralei episcopale, clerici și credincioși soroceni, dar și oaspeți veniți din alte localități.
De asemenea, au fost prezenți Dna Alla Pilipețcaia, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Dna Lilia Pilipețchi, primarul municipiului Soroca, consilieri raionali și municipali.
Totodată, am fost onorați de vizita unor autorități publice din Iași, Buzău, Suceava, Dorohoi și Focșani, care acordă un sprijin substanțial municipiului și raionului nostru Soroca.
În contextul colaborării social-caritabile a Bisericii Ortodoxe din Moldova cu Asociația Obștească „Soarta” și a unor instituții filantropice din Olanda, am fost vizitați de ziua hramului catedralei și a orașului de către prietenii olandezi Wiliem și Beti RAIJT BLIJLEVEN.
La sfârșitul slujbei ierarhul a adresat tuturor celor prezenți un mesaj de felicitare la această înălțătoare sărbătoare de suflet, dorindu-le să se bucure de mila și ajutorul Maicii Domnului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *