Sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului celebrată la Catedrala Mitropolitană

7

De sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala „Nașterea Domnului” din mun. Chișinău, la care au participat slujitorii sfântului locaș, dar și mulțime de creștini, veniți pentru a aduce laudă și mulțumire Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

După citirea Pericopei Evanghelice de la Sfântul Evanghelist Luca, PS Ioan a rostit un cuvânt de învăţătură în care a vorbit celor prezenţi despre importanţa praznicului Intrării în Biserică a Maicii Domnului, subliniind rolul covârşitor al Preacuratei Fecioare Maria în istoria mântuirii neamului omenesc, ca Maică a Domnului, Născătoare de Dumnezeu şi Maică a Bisericii.

În încheiere, Vlădica Ioan a transmis tuturor enoriașilor prezenți, binecuvântările Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, care astăzi a participat la Sfânta Liturghie în parohia reprezentanței Bisericii Ortodoxe din Moldova, în or. Moscova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *