Sărbătoarea Tăierii împrejur a Domnului și a Sfîntului Vasile cel Mare consemnată la Soroca

12

La data de 14 ianuarie, cînd Biserica prăznuiește Tăierea împrejur a Domnului, pomenirea Sfîntului Ierarh Vasile cel Mare și începutul Noului An calendaristic (stil vechi), am slujit împreună cu clericii Catedralei episcopale și enoriașii prezenți Sfînta Liturghie în biserica centrală a orașului Soroca, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.
După slujbă am felicitat pe creștinii participanți cu tripla sărbătoare, apoi am mers, împreună cu Dl Mihai MÎȚU, președintele raionului Soroca, la biserica „Sfîntul Mare Mucenic Dimitrie” a urbei, transmițînd și aici oamenilor cuvînt de bucurie, iar ctitorul mai multor biserici sorocene, Dl Vasile STERLEȚCHI s-a învrednicit, cu binecuvîntarea Mitropolitului VLADIMIR, de ordinul „Meritul bisericesc”, gr.III.

Ultimul popas al zilei a fost la biserica „Sfîntul Mare Mucenic Teodor Stratilat” din Soroca, unde am fost așteptați de mulțimea creștinilor, în frunte cu preoții slujitori: Prot. Vasile ȚĂRUȘ, paroh al bisericii, arhim. ADRIAN (Baciu), egumenul mănăstirii Saharna și alți oaspeți. În timpul Te Deumului oficiat întru sănătatea părintelui paroh, Vasile ȚĂRUȘ și a celor ce poartă numele Vasile, preotul Victor HARCOVEI a fost ridicat la rangul de protoiereu.

Toți creștinii acestei comunități, alături de conducătorul lor, Prot. Vasile ȚÂRUȘ au primit mesaj de felicitare în zi de slăvită sărbătoare și doriri de prosperitate în noul an al bunătății Domnului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *