Sfânta Liturghie de Odovania praznicului Botezului Domnului

6

De Odovania praznicului Botezului Domnului și pomenirea Sf. Nina, cea întocmai cu Apostolii și Luminătoarea Georgiei, PS Episcop IOAN a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca.

Alături de Arhipăstor au coliturghisit prot. mitr. Nicolae CRAVEȚ, protopop de Soroca și secretar al Vicariatului, precum și un impunător sobor preoțesc din Vicariatul de Soroca.

După Liturghie slujitorii dimpreună cu poporul binecredincios, în frunte cu PS Episcop IOAN, au săvârșit un Tedeum de mulțumire, iar mai târziu Preasfinția Sa a primit felicitări cu ocazia zilei de naștere.

Părintele protopop Nicolae CRAVEȚ a fost primul care  venit cu un cuvânt de felicitare din partea slujitorilor, mulțumind Episcopului pentru grija Sa părintească și pentru dragostea pe care o are față de cler și popor.

Din numele tuturor creștinilor ale ținuturilor sorocene s-a adresat cu un mesaj de felicitare primarul orașului Soroca dl. Victor SĂU, aducând mulțumiri Preasfinției Sale pentru avânt, jertfelnicie și dedicație profundă în lucrarea pastoral-misionară din cuprinsul Vicariatului de Soroca, totodată urându-i PS IOAN mulţi ani în deplină sănătate şi înţelepciune duhovnicească.

La final, omagiatul a mulţumit tuturor celor prezenţi pentru frumoasele urări, menţionând că se va strădui să-şi îndeplinească şi mai departe ascultările cu smerenie şi sârguinţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *