Sfânta Liturghie și Slujba înmormântării vrednicului de pomenire Arhimandrit Rafail (Bodiu), Starețul Mănăstirii Sf. Prooroc Ilie

În dimineața zilei de joi, 15 octombrie 2020, a fost petrecut pe ultimul drum pământesc nou-adormitul rob a lui Dumnezeu, Arhimandritul Rafail (Bodiu), Starețul Mănăstirii Sf. Prooroc Ilie din s. Nicoreni, r. Drochia.

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, la Sfânta Liturghie s-a rugat pentru odihna sufletului celui răposat PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei.

La slujba de înmormântare au participat stareți și starețe de la mai multe Mănăstiri din țară, preoți și diaconi din cuprinsul Mitropoliei, precum și credincioși apropiați ai Mănăstirii.

După Liturghie a urmat Slujba Prohodului, la finalul căreia Episcopul Ioan a dat citirii mesajului de condoleanţe al Mitropolitului Vladimir, la trecerea în veşnicie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Rafail și a îndemnat pe toți cei prezenți „să se îmbărbăteze cu rugăciune, întru nădejdea învierii și a vieții cele veșnice”.

În necrologul rostit, Preasfințitul Ioan a spus că Părintele Rafail „a fost și va rămâne un model de smerenie și de viață trăită în rugăciune”.

Ierarhul a evidenţiat rolul „pilduitor, important și constructiv pentru obștea Mănăstirii Nicoreni, dar și pentru viața și conștiința a numeroșilor fii și fiice duhovnicești” pe care l-a îndeplinit Arhimandritul Rafail.

Preasfinţia Sa a reiterat faptul că Părintele Rafail a trăit o viață „în lumina lui Hristos pe care L-a avut Mângâiere și Povățuitor pe tot parcursul vieții sale pământești, iar această prezență dumnezeiască l-a îmbărbătat și înnobilat”.

Părintele Arhimandrit Rafail a fost înmormântat în curtea Mănăstirii, aproape de altarul bisericii și de chiliile călugărilor. Sicriul său a fost împodobit cu flori, aduse de enoriași, iar la căpătâiul Preacuvioșiei Sale a fost instalată o imensă cruce sculptată în lemn.

Dumnezeu să-l ierte și să îl odihnească cu drepții!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *