Sfânta Mare Muceniță Varvara cinstită la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca

Joi, 17 decembrie 2020, în ziua pomenirii Sfintei Mare Mucenițe Varvara, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca.

În cuvântul de învățătură rostit în cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Episcop Ioan a elogiat viața Sfintei Mucenițe Varvara, evidențiind credința, răbdarea și iubirea jertfelnică pentru Domnul Hristos, Mirele său, îndemnând pe cei de față să reflecteze la martiriul Sfintei

La finalul slujbei, Ierarhul a binecuvântat pe cei prezenți și a felicitat cu ziua onomastică credincioasele cei care poartă numele în cinstea Sfintei Mare Mucenițe Varvara.

***

Sfânta Mare Muceniţă Varvara (305-311) a trăit într-o cetate din răsăritul Imperiului Bizantin numită Heliopolis. Tatăl sfintei, aristrocrat păgân, o ţinea ascunsă într-un turn înalt din cauza frumuseţii ei. Aflând că a îmbrăţişat credinţa creştină şi neputând să o convingă să se lepede de Hristos, a ucis-o el însuşi în faţa mai marilor provinciei, în anul 306. Este considerată protectoarea copiilor, a tinerelor şi a mamelor. De asemenea, este şi izbăvitoare de moarte năprasnică, motiv pentru care a fost aleasă şi protectoare a minerilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *