Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul cinstit liturgic la Catedrala arhierească „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca

În ziua prăznuirii Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan Teologul, 21 mai 2022, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a liturghisit în catedrala arhierească „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca.

La slujba praznicală au participat prot. Nicolae CRAVEȚ, protopop și secretar al Vicariatului de Soroca, prot. Pavel VULUȚĂ, protopop de Drochia, prot. Anatolie STEFANOV, protopop de Ialoveni, prot. Ioan ZÎMBREANU, protopop de Florești, arhim. SAVATIE (Cvasnîi), duhovnicul mănăstirii Șuri, prot. Alexandru ILESCU, chelar al catedralei arhierești, preotul Ioan GAJIM, cleric al eparhiei de Ungheni și Nisporeni, dar și alți slujitori ai Eparhiei Chișinăului.

Au mai fost prezenți prot. Vasile ȚĂRUȘ, duhovnicul Vicariatului de Soroca, egumena VASA (Balan), stareță a mănăstirii Șuri, credincioși soroceni și din alte localități.

Cu ocazia aniversării celor 55 ani ai vieții, protoiereul Ioan ZÎMBREANU, protopop de Florești, a fost decorat cu ordinul Bisericii Ortodoxe din Moldova „Sfântul Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni, gr.III”.

În timpul slujbei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, tânărul Marin CONDREA, absolvent al Seminarului Teologic Liceal din Chișinău, a fost hirotonit în treapta de diacon, pentru biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Chiștelnița, raionul Telenești.

După Liturghie, Episcopul Ioan a primit mesaje de felicitare cu ocazia sărbătoririi Sfântului Ioan Teologul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *