Sfântul Ierarh Nicolae celebrat la Catedrala Mitropolitană

11245493_10204333717204583_1196591589116870107_n

Îndreptător credinţei şi chip blândeţilor, învăţător înfrânării te-ai arătat pe tine, turmei tale, adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai câştigat cu smerenia cele înalte, cu sărăcia cele bogate. Părinte Ierarhe Nicolae, roagă pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.
(Troparul Sfântului Ierarh Nicolae)

În dimineața zilei de astăzi, când toată creștinătatea ortodoxă îl prăznuiește pe unul din cei mai iubiți și mai cinstiți sfinți, pe Sfântul Ierarh Nicolae, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, s-a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană , la care au slujit un sobor de preoți și diaconi în frunte cu PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei.


În această zi de mare bucurie, când prăznuim mutarea moaștelor din Mira Lichiei în orașul Bari (1087) a Sfântului Ierarh Nicolae, toți credincioșii au venit la Catedrala Mitropolitană să-i mulțumească, dar și să se roage pentru bunăstare și sănătate.

Astfel, Preasfințitul Ioan, la finalul slujbei, împreună cu soborul de preoți a oficiat un Te-Deum de sănătate pentru Vlădica Vladimir, cu sincere felicitări și urări de viață îndelungată și tihnită cu prilejul praznicului Sfântului Ierarh Nicolae, al cărui nume Arhipăstorul l-a primit la Taina Sfântului Botez.

În cuvântul de încheiere, Preasfințitul Ioan, a felicitat pe toți cei ce poartă numele – Nicolae – și derivatele acestui nume.

Slavă lui Dumnezeu și Sfântului Ierarh Nicolae, pentru toate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *