Sfințirea bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Alava, raionul Ștefan Vodă

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, în Duminica a XXII-a după Cincizecime, 17 noiembrie 2019, PS Ioan Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a sfințit prestolul, apoi a săvârșit prima Liturghie în noua biserică din satul Alava, raionul Ștefan Vodă.

În dimineața zilei, ierarhul sorocean a fost întâmpinat de prot. Constantin Portărescu, protopop al bisericilor din raionul Ștefan Vodă.

La Vohodul mic, parohul bisericii, ieromonahul Nectarie (Beșliu) a fost ridicat la rangul de arhimandrit și decorat cu dreptul de a purta mitră.

După Liturghie, Episcopul Ioan a felicitat adunarea drept-măritoare și a transmis mesajul părintesc și de binecuvântare al Mitropolitului Vladimir, după care a fost oficiat un Tedeum de mulțumire.

Mai apoi, Episcopul vicar a oferit medalii bisericești ctitorilor și binefăcătorilor noului edificiu eclesial.

Părintele protopop și parohul bisericii au mulțumit pentru vizită și pentru bunăvoința Preasfințitului Ioan de a sluji în această zi, în mijlocul creștinilor din parohia „Acoperământul Maicii Domnului”, dar și pentru binecuvântările transmise din partea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *