Sfințirea bisericii „Sf. Ap. și Ev. Ioan Teologul” din s. Cureșnița Nouă, r. Soroca

11

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove a sfințit astăzi, 17 decembrie, în ziua pomenirii Sf. Mare Mucenițe Varvara, biserica din satul Cureșnița Nouă, raionul Soroca.

În cadrul serviciului divin, pentru efortul depus în renovarea locașului de cult, parohul bisericii, Protoiereul Mihail Ciucium a fost decorat cu dreptul de a purta Cruce cu pietre scumpe.

După Liturghie, credincioşii în frunte cu PS Episcop Ioan şi soborul preoţesc au înconjurat biserica, după care a urmat un Te-Deum de mulţumire.

La final, Vlădica Ioan a felicitat pe părintele Mihail şi pe enoriaşi cu ocazia resfințirii sfântului locaș, mulţumindu-le pentru primirea călduroasă şi îndemnându-i să rămână şi mai departe fideli Sfintei noastre Biserici.

La rândul său, Protopopul de Soroca, Protoiereul Nicolae Craveț, a exprimat în numele clerului slujitor mulțumiri arhipăstorului pentru vizita și slujba de sfințire din această zi de aleasă sărbătoare pentru locuitorii din s. Cureșnița Nouă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *