Simpozion Internaţional la Academia de Ştiinţe a Moldovei

4

Cu binecuvîntarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, PS IOAN, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei a participat la Simpozionul Internaţional ”Monumentul. Tradiţie şi Viitor” ediţia a XVII -a desfăşurat la Academia de Ştiinţe a Moldovei.

La eveniment au participat mai mulţi cercetători ai patrimoniului naţional din întreg spaţiul identitar. Cu o comunicare tematică, axată pe specificul bisericilor din ţară a venit prot. mitr. Emanuil Brihuneţ, preşedintele Sectorului mitropolitan Construcţii, Restaurări şi Pictură.  Aici au fost abordate o serie de probleme cu care se confruntă majoritatea monumentelor de arhitectură din ţară.

Prezent la eveniment, PS Episcop Ioan a transmis participanţilor la simpozion binecuvîntarea Întîistătătorului, precum şi a reiterat disponibilitatea Bisericii Ortodoxe din Moldova de a-şi aduce aportul conform posibilităţilor şi vocaţiei sale pentru a reda şi a păstra splendoarea de odinioară a comorilor neamului care au contribuit la cristalizarea etnică şi duhovnicească şi la păstrarea identităţii noastre în toate circumstanţele istorice prin care am trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *