Slujbă Arhierească de Duminica Mare la Catedrala „Nașterea Domnului”

IMG_7927

În ziua prăznuirii Sfintei Treimi, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, însoțit de Preasfinţitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove şi un numeros sobor preoțesc, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala „Nașterea Domnului” din Chișinău.

Această sărbătoare a fost un deosebit prilej de bucurie duhovnicească pentru protodiaconul Gheorghe Lunic, care a fost hirotonit în treapta de preot. Cu ocazia acestui binecuvântat prilej, Vlădica Vladimir a urat nou-hirotonitului slujitor să fie un destoinic slujitor al Bisericii strămoșești și în timpul vieții sale pământești să ia aminte la faptele apostolilor și ale tuturor celor care și-au trăit viața slujind Domnului, pentru a fi un viu exemplu binecredincioșilor creștini, însetați de cuvântul Adevărului.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată slujba Vecerniei, în timpul căreia, ÎPS Mitropolit Vladimir, PS Episcop Ioan și preoții prezenți, au citit rugăciunile de îngenunchere, prin care s-a mulțumit Bunului Dumnezeu pentru binefacerile Sale, cerându-se și în continuare mila și îndurarea Atotțiitorului față de poporul Său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *