Slujbă arhierească de Duminica Sfintei Cruci la Catedrala Mitropolitană

IMG_5926În cea de a III-a Duminică din Postul Mare, a Sfintei Cruci, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala „Nașterea Domnului” din Chișinău. Alături de Întâistătător a săvârșit prima liturghie în calitate de arhiereu, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove.

În timpul serviciului divin, arhiereii și slujitorii coliturghisitori s-au rugat dimpreună cu poporul iubitor de Dumnezeu, pentru ca să primească de la Domnul Hristos, prin Sfânta și dătătoarea de Viață Cruce, apărare de rele, virtuți duhovniceși și cale de nădejde spre viața veșnică.

După Liturghie, a fost oficiat un Te-Deum de mulțumire, după care, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir l-a prezentat enoriașilor pe noul Episcop al Bisericii Ortodoxe din Moldova, menționând că Preasfințitul Ioan este un slujitor vrednic și energic, care de-a lungul anilor și-a manifestat dragostea față de cele sfinte prin acțiuni concrete, menite să întărească credința și să aducă oamenii mai aproape de Dumnezeu. Felicitând pe Preasfinția Sa cu ocazia recentei hirotoniri, Vlădica Vladimir și-a exprimat speranța că și de acum înainte Arhieria Sa va fi un rugător harnic la Altarul Mântuitorului Hristos.

La rândul său, PS Episcop Ioan, a mulțumit Mitropolitului pentru încurajare și susținere, declarându-se și în continuare fiu supus al Bisericii Ortodoxe din Moldova și al Înaltpreasfinției Sale, după care, adresându-se Preacucernicului Părinte Secretar Prot. Mitr. Vadim. Cheibaș, slujitorilor prezenți și numeroșilor creștini, a declarat că prin susținerea confraților de slujire și a poporului binecredincios, se va strădui și de acum înainte să se roage pentru Biserică, Țară și Popor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *