Slujbă arhierească în ziua pomenirii Sfinților patruzeci de mucenici din Sevastia la catedrala mitropolitană din Chișinău

image-bf6f87cc00e10904ec364391b4d56fafca43c09d0d5be4ff7e3b31c7ebf77d8c-V

În ziua pomenirii Sfinților patruzeci de mucenici din Sevastia, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala “Nașterea Domnului” din capitală. Alături de Întâistătător au coliturghisit Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei, Preacucernicul Protoiereu Mitrofor Vadim Cheibaș, Secretar al Mitropoliei, precum și slujitorii sfântului lăcaș.

În timpul slujbei, Arhipăstorul, preoții și credincioșii adunați în sfântul locaș, au preamărit numele Mântuitorului Răstignit și Înviat, pomenind pe sfinții care au primit mucenicia în Sevastia și nădăjduind la mijlocirea lor în fața Bunului și Dreptului Dumnezeu.

Primind întărire și hrană duhovnicească, poporul a ascultat o predică de suflet despre necesitatea rugăciunii și a comportamentului creștinesc tipic pentru această perioadă de asceză. Enoriașii au fost îndemnați să se roage, să facă milostenie și să fie cu mare luare aminte la Adevărul Credinței Ortodoxe.

La final, cei prezenți au primit binecuvântare arhierească, după care au mers în liniște și pace spre a trăi în bună înțelegere cu frații întru credință.

Sursa: www.mitropolia.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *