Slujbă arhierească la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca

IMG_1134

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, în dimineața zilei, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, a săvârșit prima slujbă arhierească în incinta Catedralei Episcopale „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca.

Preasfinția Sa a fost întâmpinat cu deosebită dragoste de către Protopopul circumscripției și secretarul Vicariatului – Prot. Mitr. Nicolae Craveț, slujitorii din protopopiat, precum și nenumărați credincioși, care i-au oferit arhiereului tradiționala pâine și sare.

Alături de Preasfinția Sa, au mai liturghisit Secretarul Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove – Prot. Mitr. Vadim Cheibaș, Protopopul de Ialoveni – Prot. Mitr. Anatolie Stefanov, precum și numeroși preoți prezenți la emblematicul eveniment.

În timpul serviciului divin, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Vlădica Ioan a oferit câtorva slujitori alese distincții bisericești, după cum urmează: Prot. Teodor Loghin, parohul bisericii din s. Nimereuca, s-a învrednicit de a purta Mitră, iar preoții Vadim Zlotea și Vadim Patrinica, au fost ridicați în treapta de Protoierei.

La Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, au participat alături de enoriași, dând slavă Dumnezeului celui Înviat, Președintele raionului Soroca, Domnul Victor Său, Domnii Mihai Mitu, Artur Lesco, Arcadie Revenco, Ghenadie Muntean și alți reprezentanți ai administrației publice locale.

La final, Vlădica Ioan s-a adresat binecredincioasei adunări, transmițând mesajul pascal al Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, mulțumind tuturor pentru primirea călduroasă și exprimându-și nădejdea că prin eforturi comune, se va reuși realizarea tuturor lucrurilor frumoase și bineplăcute lui Dumnezeu.

În continuare cu alese cuvinte de felicitare s-au adresat Secretarul Mitropolitan, Prot. Mitr. Vadim Cheibaș, Secretarul Vicariatului și Protopopul de Soroca, Prot. Mitr. Nicolae Craveț, care au urat Preasfinției Sale și binecredincioșilor creștini soroceni conlucrare armonioasă în domeniul activităților pastoral-misionare.

Mai târziu, clerul și credincioșii, având în frunte pe PS Episcop Ioan, s-au îndreptat într-o procesiune către centrul orașului, unde a avut loc o depunere de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt.

De menționat că întreg evenimentul a fost transmis în direct la Radioul Național.

sursa mitropolia.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *