Slujba Vecerniei și Cinul iertării la Catedrala Mitropolitană din Chișinău

În seara Duminicii lăsatului sec de brânză (a izgonirii lui Adam din Rai), 26. 02. 2023, Mitropolitul Vladimir a oficiat slujba Vecerniei cu Cinul iertării la catedrala mitropolitană din Chișinău.Alături de Întâistătător s-au rugat: episcopii-vicari PS Ioan de Soroca, PS Siluan de Orhei, prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretar mitropolitan și soborul preoțesc prezent la rugăciune.

Slujitori și credincioși din cuprinsul Mitropoliei Moldovei au venit să-și ceară cuvenita iertare înainte de Postul cel Mare.

La finalul slujbei, ÎPS Mitropolit Vladimir a venit cu un cuvânt de învățătură, vorbind despre semnificația, atmosfera și roadele duhovnicești ale Postului Mare, în care pășim și în acest an, cu Doamne ajută.

„Dragii mei, postul e bun prilej pentru rugăciune cu osârdie şi fapte bune. Postul duhovnicesc înseamnă postirea simţurilor – gura să nu vorbească neadevăruri şi nedreptăţi, ochii să nu privească cele pierzătoare şi ispititoare, urechea să nu asculte vorbe deşarte. Şi ferice de cel care îmbină postul cel duhovnicesc cu cel trupesc, pentru că acesta, prin înfrânare ajunge chip luminos al smereniei creştine.”

Arhipăstorul și-a cerut iertare de la cei prezenți, după care i-a îndemnat să petreacă Postul Mare în deplină împăcare unii cu alții, pentru a ajunge cu bine la luminata sărbătoare a Învierii Mântuitorului Hristos.

Creștinii prezenți au primit de la ÎPS Mitropolit, cărțulii „Îndreptar pentru Spovedanie” alcătuit de Arhimandritul Sofian (Boghiu).

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, https://mitropolia.md/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *